Dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dakEr zijn verschillende soorten dakbedekking die u kunt laten plaatsen op een plat dak. Alle materiaalsoorten hebben zo hun voordelen en een eigen prijskaartje. Wij helpen u graag bij uw keus voor het plaatsen van de juiste dakbedekking op een plat dak. Lees op deze pagina alle informatie die u nodig heeft over dakbedekkingen voor een plat dak. Gebruik de navigatiemenu om meer te weten te komen over de prijzen van bijvoorbeeld een schuindak.

*Tip:

Direct weten de exacte prijs is? Ontvang tot 6 offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%, geheel vrijblijvend.

Dakbedekking plat dak herstellen of vervangen

Bitumen (roofing)

Bitumen staat beter bekend als roofing en is de mees gebruikte dakbedekking voor platte daken in België. Bitumen wordt gewonnen uit aardolie, is waterdicht en is bestand tegen hoge tempraturen.

  • Goedkoop te plaatsen of herstellen
  • Levensduur van circa 30 jaar
  • is brandbaar

Kunststof (PVC)

Kunststof dakbedekking wordt zoals de naam suggereert in de fabriek gemaakt. In de meeste gevallen wordt hier PVC voor gebruikt. Het grote voordeel aan PVC dakbedekking op een plat dak dat het onderhoudsvrij is. Het is bij dit materiaal mogelijk om voor een witte (of andere) kleur te kiezen. Wit reflecteert zonlicht waardoor de binnentemperatuur in de zomer lager uitvalt. Er kan natuurlijk ook voor worden gekozen voor het uiterlijk.

  • Relatief goedkoop plaatsen of herstellen
  • Levensduur van circa 30 jaar
  • Recyclebaar
  • Verkrijgbaar in meerdere kleuren

EPDM (rubber)

EPDM is een afkorting voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit is een rubber met een zeer hoge duurzaamheid. Niet alleen is het zeer elastisch maar het is ook goed bestendig tegen de zon. Met een levensduur van zo’n circa 50 jaar is het veruit de meest duurzame dakbedekking voor een plat dak.

  • Duur om te plaatsen of herstellen
  • Levensduur van circa 50 jaar
  • Zeer UV-bestending

Om er voor te zorgen dat u de beste prijs krijgt aangeboden van het plaatsen van nieuwe dakbedekking op een plat dak of deze plaatselijk herstellen raden wij u aan om offertes te vergelijken. Om u te helpen om dit gemakkelijk te doen kunt u onze gratis en vrijblijvende offerteaanvraag dienst gebruiken. U krijgt dan meerdere offertes op maat aangeboden van dakwerkers in u regio voor uw opdracht.

Wat zijn de exacte kosten precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakwerkers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.