Groendak plaatsen

Groendak plaatsen Een groendak is absoluut een van de mooiste daken. Een begroeid dak komt statistisch gezien maar weinig voor maar heeft naast het mooie uiterlijk veel voordelen. Door de milieuvriendelijk en de mogelijkheid om het uiterlijk met de vegetatie aan te blijven passen is het ook een lust voor elke tuinier. Een groendak moet zorgvuldig geplaatst worden en daarom liggen de kosten voor het herstellen of plaatsen hiervan hoger dan bij reguliere dakbedekking.

*Tip:

Direct weten de exacte prijs is? Ontvang tot 6 offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%, geheel vrijblijvend.

Een groendak laten plaatsen

Het plaatsen van een groendak gebeurd in meerdere lagen. Elke laag heeft zijn eigen functie en gezamenlijk zorgen ze ervoor dat het dak intact blijft.

Dakbedekking

Aan de basis van een groendak ligt dakbedekking die er voor zorgt dat er geen water uw huis binnen kan komen. Deze laag is ook wortelwerend en zorgt er voor dat de wortels van de vegetatie geen schade kunnen aanbrengen.

Beschermlaag

Boven de dakbedekking wordt een beschermlaag geplaatst. Deze houdt vocht vast, voorkomt het afglijden van andere lagen en beschermt ook tegen scherpe objecten bij bijvoorbeeld het onderhoudt.

Drainagelaag

De drainagelaag voert overtollig vocht af waardoor het dak beschermt blijft. In de meeste gevallen wordt deze laag gemaakt van kunststof.

Filterlaag

De filterlaag zorgt ervoor dat substraat deeltjes (deeltjes van de ondergrond) in de drainage laag terecht komen. Dit kan mogelijk voor opstopping zorgen.

Substraatlaag

Op de filterlaag ligt de substraatlaag. Dit is de voedingdbodem van de vegetatie en in feite de ondergrond waar de wortels zich in zullen vestigen.

Erosielaag

In sommige gevallen wordt er een erosielaag aangebracht om er voor te zorgen dat de substraatlaag niet verminderd door erosie. Zeker als alle lagen van het groendak net zijn geplaatst en de vegetatie nog niet volledig ingegroeid is er zonder deze laag kans op erosie.

Vegetatielaag

Uiteindelijk wordt de vegetatielaag geplaatst dat het zichtbare deel van het groendak vormt. Deze kan weer uit verschillende lagen bestaan:

  • Moslaag
  • Kruidlaag
  • Stuiklaag
  • Boomlaag

Kosten voor het plaatsen van een groendak

De kosten voor het plaatsen of herstellen van een groendak liggen tussen de 50 en 100 euro per vierkante meter. Vergelijk daarom altijd eerst offertes zodat u kunt vergelijken op prijs en expertise.

Wat zijn de exacte kosten precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakwerkers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.