Dakbedekking

dakbedekkingEr zijn verschillende soorten dakbedekking. Elk soort heeft zijn eigen prijs en levensduur. Het type dakbedekking is sterk afhankelijk van het soort dak. Zo worden er op een hellend of gebogen dak andere soorten dakbedekking geplaatst als op een plat dak. Wij geven u een overzicht van de prijzen en mogelijkheden. Lees hieronder alle belangrijke informatie over dakbedekkingen en maak uiteindelijk een weloverwogen keuze door te vergelijken.

*Tip:

Direct weten de exacte prijs is? Ontvang tot 6 offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%, geheel vrijblijvend.

Roofing / Bitumen

Bitumen is ook wel bekend onder de meer bekende term roofing. Bitumen is een bestandsdeel dat afkomstig is uit aardolie. Het heeft meerdere eigenschappen waardoor het zeer geschikt is als dakbedekking. Bitumen kan hoge tempraturen kan weerstaan, is waterdicht en isoleert uitstekend. Daarnaast is het de goedkoopste variant voor de bedekking van een plat dak. De levensduur van een dak met deze roofing is zo’n 25 jaar.

Kunststof PVC

Kunststof dakbedekking is gemaakt om eigenschappen te bezitten die uw dak goed beschermen. Over het algemeen is PVC dakbedekking duurder dan roofing maar heeft wel enkele voordelen. Zo is er meestal meer mogelijk op het gebied van kleur en wanneer er voor wit wordt gekozen heeft dit een verkoelend effect omdat wit minder UV stralen opneemt. De levensduur van PVC dakbedekking ligt net als bij roofing rond de 25 jaar.

EPDM

De prijs van EPDM zit tussen die van bitumen en PVC in met gemiddeld 50 euro per vierkante meter. Het grote voordeel van EPDM is de lange levensduur. Deze gaat met 40 jaar zo’n 15 jaar langer mee dan kunststof of roofing dakbedekking. Dit komt door de elasticiteit waar het materiaal over beschikt waardoor het net iets weerbaarder is.

Dakbedekking voor een schuin dak

Het meest gebruikte soort dakbedekking in België zijn dakpannen. Bijna alle schuine daken zijn hiermee bedekt. Er zijn echter verschillende soorten dakpannen waar uit gekozen kan worden. Het grootste onderscheid zit in het materiaalsoort. Betonnen dakpannen zijn de goedkoopste variant en worden gelegd vanaf 45 euro per vierkante meter. De levensduur van betonnen dakpannen is tot wel 30 jaar. Keramische dakpannen zijn erg populair door de langere levensduur. Deze zijn van klei gemaakt gaan in veel gevallen langer van 50 jaar mee. Er zijn zelfs fabrikanten die een breukgarantie van 30 jaar op dit soort dakpannen geven. De prijs ligt wel hoger vanaf 65 per vierkante meter inclusief plaatsing.

Leien

Leien zijn gemaakt van leisteen en hebben veel weg van dakpannen. Deze worden op een manier geplaatst dat zij elkaar overlappen. Er zijn twee verschillende soorten leien. Natuur leien van echt leisteen en kunststof leien die van vezelcement worden gemaakt. De kunststof variant is een stuk goedkoper maar gaan ook minder lang mee. Deze moeten om de 20 – 30 jaar worden vervangen terwijl natuur leien wel meer dan 50 jaar meegaan.

Alternatieve dakbedekking

Verder kunt u ook kiezen voor minder reguliere dakbedekking zoals metaal platen of houten shingles die uw huis een erg uniek uiterlijk geven.

De kostprijs

Hieronder vindt u een overzicht van de kostprijzen voor de verschillende dakbedekkingen. De prijzen zijn inclusief BTW, arbeidsloon en materialen.

Soort Prijs per m2
Plat dak
EPDM €35 – €85
Bitumen €30 – €50
Groendak €40 – €85
Hellend dak
Betonpannen €28 – €45
Bitumenleien €37 – €47
Kunstleien €33 – €72
Kleidakpannen €37 – €72
Natuurleien €53- €210
Overzetdak €50 – €67
Zink €65 – €107
Riet €87 – €102

Waarom vergelijken?

De prijzen van dakbedekkingen en met name het plaatsen ervan kunnen aanzienlijk verschillen per specialist. Daarom doet u er verstandig aan om meerdere offertes  te vergelijken van diverse dakwerkers. Vergelijk daarom via onze website in een keer tot 6 offertes van diverse dakwerkers en bespaar tot wel 30% op de kosten.

 

Wat zijn de exacte kosten precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakwerkers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.